Vojnův Městec
česky english deutsche
Úvodní stránka » Úřad městysu » Internetové zpravodajství obce » Zápis č. 1/2008 ze zasedání zastupitelstva Městyse V. Městec

Zápis č. 1/2008 ze zasedání zastupitelstva Městyse V. Městec

28.3.2008, Hana Marková

konaného dne 4. března 2008 v budově úřadu městyse Vojnův Městec. Zápis má odstraněny některé osobní údaje, kompletní text je uložen na úřadě městyse Vojnův Městec

 

Zasedání zastupitelstva zahájeno v 17.00 hodin

Počet přítomných členů zastupitelstva 13 dle prezenční listiny.

 

1.      Zastupitelstvo městyse schvaluje zapisovatelkou paní H. M. .

Hlasování: Pro 13, proti 0, zdrž. 0

 

  1. Zastupitelstvo Městyse schvaluje ověřovatele zápisu pana J. Č. a pana F. D.

 

                                                                                    Hlasování: Pro 13, proti 0, zdrž. 0

 

  1. Zastupitelstvo obce schválilo navržený program.

 

Hlasování: pro 13, proti 0, zdrž. 0

 

  1. Místostarosta pan K. M. přečetl a  projednal zápis a usnesení ze zasedání zastupitelstva konaného dne 11.12.2007, ke kterému nebyly vzneseny připomínky, z jednání a z usnesení nepřetrvávají úkoly  a zápis byl uzavřen.

                       

  1. Místostarosta p. K. M. podal zprávu o činnosti rady městyse konaných 7. 1., 4. 2. a  4. 3. 2008. Z jednání rady vzešly úkoly, ke kterým starosta podal zprávu. Úkol projednání výsledku kontroly FÚ k čerpání dotací na výstavbu TI 26 RD bude řešen v programu zasedání samostatně. K řešení údržby zeleně v 2008 starosta sdělil, že v současné době S.Č. podal cenovou nabídku zvýšenou proti minulé smlouvě o cca 15 %. Dále rada uvažuje o řešení údržby hřbitova samostatnou smlouvou a  bude nutno zjistit podmínky jiných dodavatelů na sečení obecních pozemků. K úkolu řešení přístupové cesty k 11 RD úvozem a pro tento účel nutný odkup pozemků bylo starostou sděleno, že jednání s majiteli pozemků proběhlo a v současnosti je pozemek geometricky zaměřen a je nutno připravit podmínky smlouvy.  K zápisu nebyly vzneseny další připomínky.

 

  1. Činnost finančního výboru

Předsedkyně finančního výboru pí J. P. podala zprávu o činnosti fin. výboru a zastupitelstvo toto bere na vědomí

 

  1. Kontrola rozpočtu k 29. 2. 2008

Předsedkyně finančního výboru paní P.  přednesla kontrolu plnění rozpočtu ke dni 29. 2. 2008 dle jednotlivých kapitol schváleného rozpočtu. K přednesené zprávě nebylo vzneseno připomínek a členové zastupitelstva vzali na vědomí hospodaření městyse ke konci února 2008.

 

  1. Úvěr pro výstavbu TI 11 RD

Starosta přednesl informaci k financování výstavby TI pro 11 RD v lokalitě „Za Markovými“. K této výstavbě byla uzavřena smlouva o dílo v ceně 6 928 399,- . K velké finanční náročnosti akce a nutnosti zajistit další stavební parcely není možno hradit celou akci při ostatním zajištění služeb a potřeb obce jen z běžných rozpočtových příjmů  městyse, proto je nutno řešit tuto záležitost přijmutím úvěru.

Zastupitelstvo po diskuzi  schválilo přijetí úvěru ve výši 3 000 000,- Kč.

     

Hlasování: pro 13, proti 0, zdrž. 0

  1. Prodej obecních pozemků

       Zastupitelstvo projednalo a schválilo prodej stavebních pozemků pro

-     paní D. S., p. č. 569/19 o výměře 855 m2  a stavební p.č. 443 o výměře

112 m2 za cenu již dříve schválenou tj. 70,- Kč za m2

-         pan F.S. a paní R. M. p.č. 569/15 o výměře 995 m2 za cenu již dříve schválenou  70,- Kč za m2

-          pan H. V. a paní H. V. p.č. 566/19 o výměře 980 m2, stavební p.č.437  za cenu 70,- Kč / m2 a pozemek  p.č. 566/36  o výměře 125 m2 za cenu 50,- Kč/m2

 

Hlasování: pro 13, proti 0, zdrž. 0

 

  1.  Zřízení věcného břemene

 Zastupitelstvo projednalo smlouvu mezi Ředitelstvím silnic a dálnic ČR a městysem  Vojnův Městec o zřízení věcného břemene za účelem podzemního vedení NN pro  autobusovou zastávku na horním konci v rozsahu stanoveném geometrickým plánem na parcele č. 1554/1

 

Hlasování: pro 13, proti 0, zdrž. 0

  1. Nabytí pozemků

Zastupitelstvo projednalo a souhlasí s žádostí a  bezúplatným převodem pozemků, které jsou součástí komunikace, případně tvoří chodníky v sousedství komunikace od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových, a to p.č. PK stavební 214 o výměře 52m (součást komunikace), parcely dle EN p.č.1554/5 o výměře 681 m (chodník), p.č. 1554/6 o výměře 563 m (chodník),  p.č. 1554/7 o výměře 1094 m (chodník),  p.č. 1554/8 o výměře 640 m (chodník),  p.č. 1554/9 o výměře 710 m (chodník) do majetku městyse Vojnův Městec

 

Hlasování: pro 13, proti 0, zdrž. 0

 

  1. Hospodářský výsledek Základní školy a Mateřské školy Vojnův Městec.

Zastupitelstvo projednalo výsledek hospodaření Základní školy Vojnův Městec ve výši 1022,12 a Mateřské školy Vojnův Městec ve výši 605,28 Kč a schválilo ponechání těchto částek v rezervních fondech organizací.

Hlasování: pro 13, proti 0, zdrž. 0

 

 

  1. Dodatek č. 3 ke zřizovací listině Základní školy

Zastupitelstvo projednalo a schválilo dodatek č. 3 ke zřizovací listině Základní školy Vojnův Městec. V původní zřizovací listině ze dne 3. 10. 2002 se ruší obsah části  Zřizovatel a nahrazuje se novým: Městys, se sídlem ve Vojnově Městci, zastoupený starostou Ing. J. M.

 

Hlasování: pro 13, proti 0, zdrž. 0

 

 

  1. Dodatek č. 2 ke zřizovací listině Mateřské školy

Zastupitelstvo projednalo a schválilo dodatek č. 3 ke zřizovací listině Základní školy Vojnův Městec. V původní zřizovací listině ze dne 3. 10. 2005 se ruší obsah části  Zřizovatel a nahrazuje se novým: Městys, se sídlem ve Vojnově Městci, zastoupený starostou městyse Ing. J. M., IČO: 00295761

Hlasování: pro 13, proti 0, zdrž. 0

  1. Školská rada

Ke končícímu funkčnímu období školské rady (duben 2008) byl zastupitelstvem navržen a schválen nový člen školské rady za zřizovatele školy pan J. Č.

 Hlasování: pro 12, proti 0, zdrž. 1

 

  1. Vyúčtování ceny dodávané pitné vody za rok 2007

Starosta přednesl vyúčtování ceny pitné vody za uplynulý rok, upozornil na problémy velkých ztrát z celkového vyrobené množství vody, způsobené četnými poruchami na vodovodu následkem původní výstavby vodovodu.

                                                                                    Hlasování: pro 13, proti 0, zdrž. 0

   

     17.  Finanční kontrola dotací TI 26 RD

Starosta informoval zastupitelstvo o výsledku finanční kontroly čerpání dotací na výstavbu TI 26 RD. Finanční úřad Žďár nad Sázavou neuznal část nákladů, které obec vynaložila na nákup souvisejích pozemků k celé lokalitě a z těchto důvodů vydal rozhodnutí k navrácení části dotace ve výši 104 000,- Kč z celkové výše dotace 2 080 000,- Kč.  Výše uvedená záležitost není uzavřena, byla podána žádost na posečkání platebního výměru na odvod a žádost o prominutí odvodu platebního výměru za malé porušení rozpočtové kázně, zastupitelstvo toto bere na vědomí.

 

  1. Nabídka připravované knihy leteckých snímků obcí

Fotografické a filmové studio Tulák zastoupené J. a I. T. z Velkého Meziříčí nabídlo spolupráci a informace o připravované knize leteckých fotografií obcí Žďárska. Po představení programu panem T. a následné diskuzi zastupitelů bylo odsouhlaseno, že se Městys Vojnův Městec k projektu připojí dle podmínek daných fotografickým a filmovým studiem Tulák.

 

Hlasování: pro 13, proti 0, zdrž. 0

     19. Provozování výherních hracích přístrojů

Starosta informoval zastupitelstvo městyse k povolení a  provozu VHP ve Vojnově Městci.  Žádost společnosti Playmatic s.r.o., Nové město na Moravě projednávalo zastupitelstvo městyse 11.12.2007 s výsledkem zamítnutí žádosti. Společnost Playmatic s.r.o. žádost opětovně doručila s námitkou, že výsledek jednání zastupitelstva městyse není v souladu se správním řízením. Dle zjištěných informací povolení k provozování VHP vydává na žádost  obecní úřad pro svůj územní obvod v přenesené působnosti. Pro řízení ve věcech loterií je nutno se řídit zákonem o správním řízení. Dřívějším rozhodnutím zastupitelstva městyse o nepovolení lze kvalifikovat jako pochybení. Zvýše uvedených důvodů úřad městyse provoz VHP povolil.

Po  projednání a diskuzi k této problematice zastupitelstvo revokuje usnesení zastupitelstva z 11. 12. 2007 v oddílu III. Neschvaluje bod 1) – Žádost o povolení provozu VHP v Hostinci pod Lípou

Hlasování: pro 13, proti 0, zdrž. 0

  1. Provoz energetické sítě společnosti E.ON

Zastupitelstvo obce se po diskuzi připojuje k námitkám předsedy Subregionu Velké Dářko pana I. H. k zajištění dodání informací na úřady samospráv při déletrvajícím přerušení dodávky elektrické energie. Zastupitelstvo bere na vědomí.

 

  1. Zajištění provozu veřejného osvětlení v městysu

Starosta podal informaci k nabídce a řešení provozu veřejného osvětlení společností CITELUM, a.s. spočívající v rekonstrukci a dalším zajištění provozu na 7 let. Zastupitelstvo souhlasí s předáním podkladů k vypracování nabídky firmou CITELUM, a.s. a bere toto na vědomí.

 

22.  Zpráva o průběhu  a přípravě akcí 2008

Starosta p. Ing. M. přednesl zprávu o probíhajících a připravovaných akcích.

ˇ   Zdravotní středisko -nástavba 2 bytových jednotek probíhá dle harmonogramu, termín dokončení dle smlouvy o dílo 31. 5. 2008 

Zdravotní středisko přízemní část – nutno dořešit vybavení ordinací lékařů dle projektu a     také čekárnu a místnost pro služby.

Na objektu Zdravotního střediska je nutno provést zateplení a fasádu, v současnosti probíhá výběr dodavatelů.

 

ˇ    MŠ –. Zbývají venkovní práce, dořešení dešťové kanalizace a izolací. K využití nastavěné části v nadzemním podlaží je zadán projekt.Využití pronajaté zahrady bude zpracováno dle studie od odborné firmy.

ˇ  TI 11 RD – 1. Žďárská plynařská a vodařská, a.s. Hamry nad Sázavou v současné době dodělává práce stanovené harmonogramem, finální ukončení celé akce bude provedeno výstavbou  komunikací  v roce 2009.

V této lokalitě probíhají přípravné práce na propojení komunikací úvozem, propojení vodovodu, zbudování veřejného osvětlení. V současné době je stavební objekt zaměřen a je zadána příprava projektu, dle zaměření nutno řešit výkup pozemku.

Dále se připravuje žádost na Ministerstvo pro místní rozvoj na získání dotací pro výstavbu TI pro 11 RD

ˇ  Kanalizace a ČOV – v současné době je podána žádost pro stavební rozhodnutí. Připravuje se žádost na přidělení dotace pro výstavbu.

ˇ  Oprava Pomníku padlým – Městys Vojnův Městec má příslíbené finanční prostředky od Ministerstva obrany na opravu pomníku na náměstí. Při této příležitosti se připravuje studie k opravě okolí pomníku včetně řešení celého náměstí.

ˇ  Cyklostezky v Subregionu Velké Dářko – proběhlo vstupní jednání s majitelem pozemků MVDr. K. a došlo k předběžnému odsouhlasení tras cyklostezek. Nyní probíhá výběr projekční firmy na zpracování dokumentace pro tuto výstavbu.

 

  1. V. Obecní ples

Starosta projednal harmonogram přípravy a organizace plesu.

 

  1. Diskuze
  • Zastupitel pan R. žádal informaci o pracích prováděných na cyklostezce na Krucemburk. Z dostupných informací víme, že v katastru Krucemburk se provádí elektrické připojení stožáru pro mobilní vysílač. Městys Vojnův Městec nebyl účastníkem řízení.
  • Zastupitel pan R. se dotazoval zda je monitorována likvidace komunálního odpadu občany. Úřad městysu vybírá poplatky dle obecně závazné vyhlášky 2/2007, které jsou až na malý nedoplatek za rok 2007 občany zaplaceny. Kontrolu četnosti přistavení popelnic k vývozu příležitostně zajistí úřad městysu.
  • Zastupitel pan R. se dotazoval na doručování poštovních zásilek, bylo zodpovězeno starostou, že četnost doručování a služeb České pošty je řízeno Českou poštou, nepřísluší úřadu městyse.
  • Zastupitel pan R. vznesl dotaz, zda na námitky k řešení havarijního stavu silnice I/37 mezi Voj.Městcem a Žďárem reagovalo ŘSD. Starosta odpověděl, že se ŘSD písemně vyjádřilo a probíhá přípravní řízení k opravě této komunikace. Dále projektově je připravena rekonstrukce silnice I/37 v průjezdním úseku ve Voj. Městci
  • Zastupitelka paní B. se dotazovala zda bude řešen program bioodpady pro jednotlivé domácnosti. Bylo sděleno, že program a nákup kompostérů je v řešení s předpokladem dodávky do sezóny 2008.
  • K dalším dotazům zastupitelů ke stavu a opravám místních komunikací starosta podal informaci, že drobné opravy děr budou řešeny, ale nepředpokládají se z důvodu výstavby kanalizace opravy většího rozsahu.

Vánoční ozdoby: v době oprav světel nemohly být sundány  z důvodu mrazivého počasí, plánovaný termín sundání je 11. 3. 2008

 

  1. Závěr

Starosta poděkoval zastupitelům za účast a aktivní přístup k zasedání zastupitelstva a jednání bylo ukončeno v 19:45 hodin.  

 Usnesení č. 1/2008

Z řádného zasedání zastupitelstva Městyse Vojnův Městec konaného dne

 4. března 2008

  

I.                   S c h v a l u j e

1)     Zapisovatelku pí H. M.

2)     Ověřovatele zápisu p. J. Č. p. F. D.

3)     Navržený program

4)     Přijetí úvěru pro výstavbu TI 11 RD u České spořitelny, a.s. ve výši 3 000 000,- Kč s dobou splatnosti do 7 let se zajištěním budoucími rozpočtovými příjmy Městyse Vojnův Městec

5)     Prodej stavebních pozemků pro paní D. S., p. č. 569/19 o výměře 855 m2  a stavební p.č. 443 o výměře 112 m2 za 70,- Kč m dále pro pana F. S.a paní R. M. p.č. 569/15 o výměře 995 m2 za 70,- Kč m2 a pana H. V. a paní H. V. p.č. 566/19 o výměře 980 m2 , stavební p.č.437 za 70,- Kč m  a pozemek  p.č. 566/36  o výměře 125 m2 za 50,- Kč m

6)     Zřízení věcného břemene mezi ŘSD ČR a městysem Voj. Městec

7)     Bezúplatný převod pozemků od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových do majetku Voj. Městec p.č. PK stavební 214 o výměře 52m2 (součást komunikace), parcely dle EN p.č.1554/5 o výměře 681 m2 (chodník), p.č. 1554/6 o výměře 563 m2 (chodník),  p.č. 1554/7 o výměře 1094 m2 (chodník),  p.č. 1554/8 o výměře 640 m2 (chodník),  p.č. 1554/9 o výměře 710 m2 (chodník)

8)     Hospodářské výsledky Základní školy a Mateřské školy

9)     Dodatek č. 3 ke zřizovací listině Základní školy

10) Dodatek č. 2 ke zřizovací listině Mateřské školy

11) Nového člena školské rady za zřizovatele pro další funkční období pana J. Č.

12) Vyúčtování ceny pitné vody za rok 2007

13) Spolupráci s filmovým studiem Tulák na přípravě knihy leteckých fotografií obcí Žďárska

14) Revokaci usnesení zastupitelstva z 11. 12. 2007 v oddílu III. Neschvaluje bod 1) – Žádost o povolení provozu VHP v Hostinci pod Lípoou           

 

II.                B e r e   n a  v ě d o m í

1)     Zprávu o činnosti rady z konaných zasedání 7. ledna, 4. února a 4. března

2)     Zprávu o činnosti finančního výboru

3)     Zprávu o kontrole plnění rozpočtu

4)     Zprávu starosty o výsledku finanční kontroly dotací TI 26 RD

5)     Připojení k námitkám předsedy Subregionu Velké Dářko k zajištění dodání informací na úřady samospráv pří déletrvajících poruchách

6)     Nabíku firmy CITELUM a. s. na provoz veřejného osvětlení

7)     Zprávu starosty o průběhu  a připravovaných akcích v roce 2008

8)     Harmonogram přípravy V. obecního plesu

 

 

 

III.             U z a v í r á

 

1)     Zápis z minulého zasedání zastupitelstva ze dne 11. 12. 2007 bez přenesení úkolů

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            …………………………….                                           ………………………………...

 

                Ing. Josef Macek                                                               Karel Malivánek

                        starosta                                                                       místostarosta

 

 

 

 

 

 

 Ověřovatelé zápisu:

 

 

 

 

 

 

 

 

   ………………………….                                …………………………… ………..  

   Jiří Čermák                                              František Dufek

 

 

 

 

  

 

 

 

Kalendář akcí

Dětský den

31.5.2024
celý kalendář akcí...

Publicita

MMR ČR
hasičské auto
Národní Sportovní Agentura
podpořil Kraj Vysočina
Elektronický digitální povodňový plán
Sdružení obcí Vysočiny

Webkamera

Virtuální prohlídka

virtuální prohlídka

Počasí

aktuální teplota
-

Novinky e-mailem

Tyto webové stránky využívají soubory cookies pro vylepšení funkcí webových stránek, analýze využívání webových stránek a cílení na návštěvníky stránek.