Vojnův Městec
česky english deutsche
Úvodní stránka » Městys » Zastupitelstvo městyse » Zápis a usnesení č. 4/2012 ze zasedání zastupitelstva Městyse Vojnův Městec

Zápis a usnesení č. 4/2012 ze zasedání zastupitelstva Městyse Vojnův Městec

28.9.2012, Hana Marková

konaného dne 19. září 20112 od 17:00 hodin

Zápis a usnesení č. 4/2012

ze zasedání zastupitelstva Městyse Vojnův Městec konaného dne 19.září 2012

Zasedání zastupitelstva zahájeno v 17.00 hodin

 

  1. Schválení zapisovatele

      Usnesení

      Zastupitelstvo městyse schvaluje zapisovatelkou paní Hanu Markovou.

Hlasování: Pro 12, proti 0, zdrž. 0

 

  1. Schválení ověřovatelů zápisu

Usnesení

Zastupitelstvo Městyse schvaluje ověřovatele zápisu pana Jindřicha Radu a paní Janu Nepovímovou

Hlasování: Pro 12, proti 0, zdrž. 0

  1. Program jednání

Usnesení

Zastupitelstvo obce schválilo starostou navržený program jednání.

Hlasování: pro 12, proti 0, zdrž. 0

  1. Zápis z minulého zastupitelstva

Místostarosta projednal zápis a usnesení ze zasedání  zastupitelstva konaného dne 27.6.2012. K zápisu a usnesení nebyly vzneseny připomínky a zápis byl uzavřen.

  1. Zpráva o činnosti rady

Místostarosta podal zprávu o činnosti rady městyse o schůzích konaných 22.8. a 12.9.

K jednání rady, zápisům a usnesením nebyly připomínky a tyto byly uzavřeny bez přenesení úkolů.

  1. Rozpočtové opatření č. 2/2012

Usnesení
Zastupitelstvo schválilo rozpočtové opatření č. 2/2012

Hlasování: pro 12, proti 0, zdrž. 0

  1. Záměr na prodej majetku městyse č. 2/2012

Usnesení

a)      Zastupitelstvo schvaluje prodej pozemku p.č.600/2 – ostatní plocha o výměře 128 m2 pro kupující K. a J. J., Vojnův Městec 316. Kupující uhradí náklady související s prodejem.

Hlasování: pro 12, proti 0, zdrž. 0

Usnesení

b)      Zastupitelstvo neschvaluje prodej části pozemků č. 510 a 511/4.

Hlasování: pro 0, proti 12, zdrž. 0

  1. Zadání územního plánu

Usnesení
Zastupitelstvo pro projednání schvaluje za použití § 47 odst. 5 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů, § 11 a přílohy č. 6 vyhlášky č. 500/2006 Sb., o územně analytických podkladech, územně plánovací dokumentaci a způsobu evidence územně plánovací činnosti, zadání územního plánu Vojnův Městec.

                                                                            Hlasování: pro 12, proti 0, zdrž. 0

  1. Vyhlášení konkursního řízení na vedoucí pracovní místo
    Starosta informoval zastupitele o vyhlášení konkursního řízení na vedoucí pracovní místo ředitele/ky příspěvkové organizace Mateřská škola Vojnův Městec
  2. Zpráva o přípravě a průběhu akcí

Starosta podal zprávu o přípravě a průběhu akcí v roce 2012
Rekonstrukce chodníků podél sinice I/37  - získána dotace ze SFDI ,zhotovitelem díla byl vybrán Stylstav Křižanov, stavba zahájena, probíhá dle harmonogramu. Chodníky jsou budovány dle požadavků SFDI jako bezbarierové, v souvislosti s akcí bude osvětlen přechod u Kučků. 

Opravy komunikací po výstavbě  kanalizace– práce na opravě komunikací po výstavbě kanalizace jsou pro letošní rok dokončeny, v příštím roce budou pokračovat další úseky.
Zastupitel p. R. se ptal na termín slíbené opravy a vyzvednutí obrubníků chodníku u Procházků, starosta odpověděl, že oprava chodníků je domluvena se společností Stylstav.
Zastupitel p. D. upozornil na špatný stav obrubníků kolem chodníků u Polívků. Místostarosta odpověděl, že v zájmu obce je chodníky uvnitř obce úplně zrušit a rozšířit cesty, obrubníky se měnit nebudou.

Klidová zóna u zdravotního střediska – dětské hřiště – zpracován projekt v současné době postaven altán a informační panel financovaný z prostředků společnosti Lesy ČR. Do konce roku bude provedeno výběrové řízení na zhotovitele projektu, instalace prvků a úprava zeleně bude provedena na jaře.  

Rekonstrukce hasičské zbrojnice – akce připravena, stavba zahájena, stavební práce začnou v prosinci, bude třeba provést i dofinancování rekonstrukce akce nad rámec možností rozpočtu navrhuje starosta řešit úvěrem.  

Chodník okolo kostela – Ing. P. zpracoval projekt a vyřizuje stavební povolení, bude nutné přeložit vedení telefonu. Vzhledem k finanční náročnosti bude akce realizována až v příštím roce.

Péče o zeleň v obci – obdrželi jsme nabídku od společnosti Greenberg na komplexní revitalizaci zeleně v intravilánu městyse. Společnost nabízí zpracování projektu pro žádost dotace z OPŽP. Zastupitelé v diskuzi upozornili na nutnost informovat se na požadavky dotačního titulu a na nutné oslovení dalších firem pro zpracování konkurenčního návrhu.

Rekonstrukce havarijního stavu topení v ZŠ,výměna plynových kotlů  - akce dokončena, namontovány nové plynové kotle,  termostatické ventily na radiátory a nový radiátor do kabinetu, celý systém odzkoušen a předán škole do užívání.

Příprava  Oslav 720 let založení obce spojených se srazem rodáků 2013 –  termín konání stanoven na  pouť 19. – 21. 7. 2012 vzhledem k organizační náročnosti akce je nutno co nejdříve sestavit přípravný výbor a zapojit všechny organizace a spolky v obci. Bude zadáno zhotovení publikace o obci a požádáno o dotaci. Předběžný program: pátek – rockový koncert známé rockové skupiny, sobota – program na hřišti a v sokolovně, doprovodné akce a výstavy na radnici a náměstí, večer taneční zábava s kapelou Polyvox, neděle – dopoledne beseda s rodáky a odpolední koncert dechové hudby, lety balonem a akce pro děti.
Oprava dvoru za radnicí – v současné době jsou na dvoře uskladněny kostky z chodníků, jedna z možností použití je k vydláždění chodníku okolo kostela.

Průzkumný HG vrt v lokalitě Králova cesta – vzhledem k celkově špatné situaci v zásobování pitnou vodou v letošním roce byl zhotoven průzkumný hydrogeologický vrt v lokalitě Králova cesta v blízkosti stávajícího artézského vrtu. Nyní probíhají přípravné práce na spuštění provozu, krátkodobé čerpací zkoušky, vyřizuje se povolení.  Celkové náklady vrtu ve výši 264 960,-  jsou hrazeny z rozpočtu obce. Vydatnost vrtu by měla postačit k dostatečnému zásobování pitnou vodou ve všech lokalitách městyse. V další etapě řešení zásobování pitnou vodou se bude připravovat zhotovení dalšího vrtu včetně žádosti o dotaci.

Zastupitel p. R. upozornil na již kdysi zpracovanou hydrogeologickou studii. Studie doporučovala právě lokalitu v okolí Královy cesty jako nejvhodnější k vybudování zdroje vody.

Zastupitel p. D. upozornil na černou trubku vyčnívající ze země v blízkosti vodojemu u košinovské silnice, pravděpodobně součást vodovodu, která byla odkryta zřejmě vlivem sesuvu půdy.

Vybudování nového vodovodu – starosta v souvislosti se špatnou situací s dodávkou pitné vody a vysokou poruchovostí vodovodního řadu spojenou s finanční náročností provozu, navrhl možnost vybudování nového vodovodu s možností získání až 90% dotace na realizaci. Stávající vodovod vznikl v polovině sedmdesátých let. Zastupitelé po diskuzi doporučují jednat s projektanty o zpracování projektu, v případě získání dotačního titulu by bylo vhodné stavbu realizovat.

Víceúčelové hřiště u sokolovny – starosta navrhl zastupitelům záměr vybudovat u sokolovny víceúčelové hřiště. V letošním roce by byl vypracován projekt, financovaný z prostředků z výtěžku výherních hracích přístrojů. Financování akce by bylo možné z části z rozpočtu a z části z úvěru, splátky úvěru by opět byly financovány z prostředků získaných z VHP. Je třeba jednat se zástupci TJ Jiskra ohledně požadavků na hřiště. Zástupci TJ pozvali starostu na schůzi výboru TJ, která se uskuteční v pondělí 8. října v sokolovně.

 

  1. Různé, diskuze
    Starosta informoval zastupitele o dražbě pozemků p. S. Pozemky sousedí přímo s lesními pozemky městyse. Bylo jednáno s majitelem druhé poloviny nemovitosti, který však chce svůj podíl prodat za předem stanovenou odhadní cenu.  Pro městys se v současné době jedná o nákladnou investici, která není nutná, proto bylo od záměru vydražení pozemků p. S. upuštěno.

Zastupitel p. M. se ptal, kdy je termín obecního plesu. Starosta odpověděl, že další ročník tradičního obecního plesu se koná 16.3.2013.

  1. Starosta poděkoval zastupitelům za aktivní účast při jednání, schůzi v 19:25 ukončil. Další jednání zastupitelstva je naplánováno na 12.12.2012.

            …………………………….                                           ………………………………...

 

                 Karel Malivánek                                                                   Ing. Josef Macek

                       starosta                                                                               místostarosta

 

 

    Ověřovatelé zápisu:

  ……………………………                                           ……………………………

       Jana Nepovímová                                                                 Jindřich Rada

 

 

 

 

 

Publicita

MMR ČR
hasičské auto
Národní Sportovní Agentura
podpořil Kraj Vysočina
Elektronický digitální povodňový plán
Sdružení obcí Vysočiny

Webkamera

Virtuální prohlídka

virtuální prohlídka

Počasí

aktuální teplota
-

Novinky e-mailem

Tyto webové stránky využívají soubory cookies pro vylepšení funkcí webových stránek, analýze využívání webových stránek a cílení na návštěvníky stránek.