Vojnův Městec
česky english deutsche
Úvodní stránka » Úřad městysu » Internetové zpravodajství obce » Zápis a usnesení č. 4/2011 ze zasedání zastupitelstva Městyse Voj. Městec

Zápis a usnesení č. 4/2011 ze zasedání zastupitelstva Městyse Voj. Městec

27.9.2011, Hana Marková

konaného dne 21. září 2011. Zasedání zastupitelstva zahájeno v 17:00 hod.
Zápis má odstraněny některé osobní údaje, kompletní text je uložen v kanceláři Úřadu městyse Vojnův Městec.

Zápis a usnesení č. 4/2011
Ze zasedání zastupitelstva Městyse V. Městec konaného dne 21.září 2011
Zasedání zastupitelstva zahájeno v 17.00 hodin

 

1. Schválení zapisovatele
 Usnesení
 Zastupitelstvo městyse schvaluje zapisovatelkou paní Hanu Markovou.
 Hlasování: Pro 11, proti 0, zdrž. 0

2. Schválení ověřovatelů zápisu
Usnesení
Zastupitelstvo Městyse schvaluje ověřovatele zápisu pana Mgr. Karla Rykra  a paní Miroslavu Zvolánkovou
Hlasování: Pro 11, proti 0, zdrž. 0

3. Program jednání
Usnesení
Zastupitelstvo obce schválilo starostou  navržený program jednání.
Hlasování: pro 11, proti 0, zdrž. 0


4. Zápis z minulého zastupitelstva
Místostarosta projednal zápis a usnesení ze zasedání  zastupitelstva konaného dne 29.6.2011. K zápisu a usnesení nebyly vzneseny připomínky a zápis byl uzavřen.


5. Zpráva o činnosti rady
Místostarosta podal zprávu o činnosti rady městyse o schůzích konaných 24.8. a 14.9. 2011. Zastupitel K. R. upozornil v souvislosti s konáním městecké pouti na drobné výpadky elektrického proudu při provozu atrakcí. Starosta odpověděl, že o problému ví a do příštího roku bude zbudováno nové místo k připojení pro pouťové atrakce. K jednání rady, zápisům a usnesením nebyly vzneseny připomínky a tyto byly uzavřeny.

6. Rozpočtové opatření č. 4/2011
Usnesení
Zastupitelstvo schválilo rozpočtové opatření č. 4/2011
     Hlasování: pro 11, proti 0, zdrž. 0


7. Prodej obecního pozemku – záměr na prodej pozemku č. 3/2011
Zastupitelstvo
 Usnesení  
a) Zastupitelstvo souhlasí s prodejem pozemku p.č. 1610/1 pro L. a P. K., Vojnův Městec  za podmínky, že  zájemci si nechají geometricky vyměřit bývalou nepoužívanou cestu s hranicemi parcel jednotlivých RD.
Za ostatními parcelami bude s pozemkem  postupováno obdobně  a k odprodeji bude nabídnuta celá šíře cesty s hranicemi jednotlivých stavebních pozemků. O ceně a výměře prodávaného pozemku rozhodne zastupitelstvo po vyhotovení geometrického plánu.
       Hlasování: pro 11, proti 0, zdrž. 0

b) Zastupitelstvo souhlasí s prodejem pozemku p.č. 14/28 o výměře 48 m2 ostatní plocha pro Strojírnu Vysočina, Vojnův Městec 228, za cenu 50 Kč za 1 m2.
       Hlasování: pro 11, proti 0, zdrž. 0

c) Zastupitelstvo souhlasí s prodejem pozemku p.č. 566/24 o výměře 836 m2 ostatní plocha pro A. Š., Bernolákova 4/1190, Praha
       Hlasování: pro 11, proti 0, zdrž. 0

d) Zastupitelstvo projednalo žádost o prodej pozemku p.č. 508/1. O pozemek žádají dva zájemci: manželé M. a M. J., Rozsochatec 109, a P. D., Vojnův Městec 288. Zastupitelstvo nebude vzhledem k pořizování nového územního plánu o prodeji pozemku rozhodovat.               
8. Ukončení prací na změně č. 1 územního plánu obce Vojnův Městec
Usnesení
Zastupitelstvo městyse rozhodlo o ukončení prací na změně č. 1 územního plánu obce Vojnův Městec, z důvodu potřeby řešit problematiku z hlediska širších souvislostí. Zastupitelstvo městyse, příslušné podle § 6 odst. 5 písm. a zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), v platném znění, rozhoduje o pořízení územního plánu Vojnův Městec, za použití ustanovení § 44 písm. a stavebního zákona                Hlasování: pro 11, proti 0, zdrž. 0

9. Pořízení nového územního plánu městyse Vojnův Městec
Usnesení
Zastupitelstvo městyse, příslušné podle § 6 odst. 5 písm. a zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), v platném znění, rozhodlo o pořízení územního plánu Vojnův Městec, za použití ustanovení § 44 písm. a stavebního zákona Hlasování: pro 11, proti 0, zdrž. 0
       Hlasování: pro 11, proti 0, zdrž. 0

10. Volba zástupce pro jednání při projednávání ÚP.
Usnesení
Zastupitelstvo městyse, příslušné podle § 6 odst. 5 písm. f zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), v platném znění, určuje starostu Karla Malivánka zástupcem za zastupitele, který bude spolupracovat s pořizovatelem (ve vazbě na§ 47, 49a 53 odst. 1 stavebního zákona).
       Hlasování: pro 11, proti 0, zdrž. 0


11. Zpráva o přípravě a průběhu akcí
Starosta podal zprávu o přípravě a průběhu akcí v roce 2011
Oprava komunikací po výstavbě kanalizace - následuje další etapa oprav včetně dokončení povrchu cesty do lokality 11 RD. Zde je třeba přeložit vedení telefonních linek.  Firma Colas zahájí další etapu oprav na podzim.
Parkoviště u MŠ – na základě žádostí rodičů dětí navštěvujících MŠ bude zbudováno parkoviště. Dojde k posunutí plotu směrem ke schodišti do jídelny, zpevněná plocha bude prozatím vysypána štěrkem. Akce bude realizována do konce letošního roku.
Lávka na cyklostezku – bylo zadáno zhotovení pozinkovaného zábradlí 
Lávka přes potok u Novotných – nájezd na lávku bude opraven při další etapě oprav silnic firmou Colas.
Rekonstrukce osvětlení u silnice I/37 – společnost EMONT prováděla pro E.on přeložku kabelů do země. Při této příležitosti byla zadána rekonstrukce  a oprava osvětlení v majetku městyse. Budeme jednat o nasvětlení kostela.
Dětské hřiště u ZŠ – vzhledem ke zpoždění prací na rekonstrukci potoka nebudou v letošním roce realizovány klidové zóny v lokalitě u zdravotního střediska a rybníka Šišmák. Rozpočtované finanční prostředky na zbudování dětského hřiště budou investovány do herních a lezeckých prvků na zahradě ZŠ.
Rekonstrukce městeckého potoka-  bude zahájena během měsíce října. Investorem akce je společnost Lesy ČR a je financována ze státní dotace, která nebyla dosud uvolněna.
Rozšíření veřejného rozhlasu o nové vysílací hnízdo v lokalitě 11RD – na  základě stížností obyvatel z nových rodinných domků bude provedena revize odbornou firmou veřejného rozhlasu a zbudování nového vysílací  hnízda.
Oprava odkyselovací nádrže a její odvětrání – byla provedena prohlídka stavby odbornými firmami. Z pohledu majitele vodovodu bude nutné provést nejnutnější zásahy, případnou generální rekonstrukci je nutno připravovat včetně zajištění finančních prostředků. Odborné firmy ve shodě  jako první fáze oprav doporučují zhotovení odvětrání stavby, opravu prasklých stěn a střechy.
Tenisový kurt a dětské hřiště u rybníka Šišmák - starosta informoval zastupitele o záměru vybudovat tenisové kurty a dětské hřiště v klidové zóně pod rybníkem Šišmák. Hřiště by bylo financováno z dotace Ministerstva pro místní rozvoj, která bude vypsána v roce 2012.  Jednalo by se o 2 tenisové kurty se zamýšleným antukovým povrchem. Zastupitelé v diskuzi reagovali rozdílnými názory na tuto akci.
Zastupitel p. R. navrhl vzhledem ke zvyšujícímu se provozu aut do nové lokality RD umístění odrazového zrcadla na nepřehlednou křižovatku před jeho domem. Starosta odpověděl, že vzhledem ke stavu křižovatky a bezohlednosti řidičů s nápadem souhlasí a zjistí cenovou náročnost. 
Kulturní a ostatní akce do konce roku 2011
- 28. 9. od 14:00 hodin Podzimní aranžování ve velké zasedací místnosti úřadu
- říjen 2011 – kurz poskytování první pomoci- termín bude upřesněn
- 24.-27.10 – Humanitární sbírka
- 17.11. Adventní výstava
- 24.-25.11. – na tento termín jsou zajištěny služby kominíka, zájemci se mohou hlásit v kanceláři úřadu
- první víkend v prosinci – Vítání občánků – termín bude upřesněn
- 18.12. Vánoční koncert v kostele


12. Oslavy 100 let založení TJ Jiskra
Starosta zhodnotil ze svého pohledu oslavy 100 let založení organizované tělovýchovy ve Vojnově Městci. Pochválil program i zajištění akce, vytkl nedostatečné vedení akce hlavními činiteli. Část zastupitelů v diskuzi připomínala nedobrou situaci ve vedení TJ.
   

13. Diskuze
Pan T. G. reagoval na diskuzi k hodnocení oslav TJ. Malý zájem o sport a tělovýchovu  není jenom v naší obci, týká se celé společnosti. Ke sportu musí být děti vedeny z rodiny, což představuje od rodičů velkou časovou i finanční oběť.

14. Závěr
Starosta poděkoval zastupitelům za aktivní účast při jednání. Schůzi v 19:15 ukončil. Další jednání zastupitelstva je naplánováno na 7. 12. 2011.

  Karel Malivánek , starosta
  Ing. Josef Macek, místostarosta        


    Ověřovatelé zápisu:
    Mgr. Karel Rykr
    Miroslava Zvolánková

 

 

Tyto webové stránky využívají soubory cookies pro vylepšení funkcí webových stránek, analýze využívání webových stránek a cílení na návštěvníky stránek.